Plněné kedlubny Cerií
Hledáte inspiraci pro lehký a sytý oběd? Vyzkoušejte plněné kedlubny! Jemné, křupavé kedlubny se tu snoubí s chutí rajčat, bazalky a sýra. Základem náplně je naše Cerie, domácí seitan. Cerie je výživná rostlinná bílkovina, která se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších jídel a je snadno stravitelná. Tato kombinace surovin vás příjemně překvapí svou jednoduchostí a plnou chutí. Ponořte se do světa zdravého a chutného vaření a objevte kouzlo Cerie.
Ingredience
Kedlubny
- 4 větší kedlubny
Nádivka z Cerie
- 40 ml oleje
- 100 g očištěné cibule
- 50 g mrkve
- 20 g celeru
- 1 g krystalového cukru
- mletý černý pepř
- 20 g třeného česneku
- 500 g nakládaných sekaných rajčat
- 8 g soli
- 250 g uvařené Cerie Cerii připravíme podle receptu zde.
- bazalka
- 200 g sýru na strouhání
Instrukce
Příprava kedluben
- Kedlubny oloupeme (můžeme je připravovat i neoloupané) a přepůlíme .
- Půlky kedluben vložíme do vařící, osolené body a uvaříme do poloměkka.
- Uvařené půlky kedluben vydlabeme.
Příprava nádivky z Cerie
- Uvařenou Cerii pomeleme.
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
- Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
- Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření, cukr a mletý pepř. Krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
- Přidáme sekaná nakládaná rajčata a osolíme a krátce povaříme.
- Přidáme pomletou Cerii, bazalku a krátce povaříme
Dohotovení
- Předehřejeme troubu na 160 °C.
- Sýr nastrouháme.
- 2/3 nastrouhaného sýru smícháme s nádivkou. 1/3 sýru odložíme stranou.
- Půlky kedluben naplníme nádivkou a vložíme do vymazaného pekáčku.
- Kedlubny pečeme 20 minut při teplotě 160 °C. Pak posypeme zbylou částí strouhaného sýru a ještě dopečeme.
- Povrch kedluben musí být krásně zlatavý, ale ne spálený!
Poznámky
- Cerie je vegetariánské náhrada masa.
- Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
- Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: