Máslové fazole v okurkové omáčce s těstovinami

    Můžete sdílet na:
    Hraška nám zahustí omáčku a tak získáme krémovou smetanovou omáčku jemně nakyslé chuti po nakládaných okurkách. A máslová fazole je superpotravina, která by měla mít místo v našem jídelníčku.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Calories

    Ingredience
      

    Fazole

    • 80 g bílých máslových fazolí
    • 1 ks bobkového listu
    • 2 ks celého nového koření

    Okurky nakládané

    • 70 g nakládaných okurek
    • 2 lžíce oleje

    Omáčka

    • ½ lžičky celého kmínu
    • ¼ lžičky celé bílé hořčice
    • 4 lžíce oleje
    • 1 střední očištěná cibule
    • 1 stroužek česneku
    • ½ lžičky Mahá koření
    • 1 lžičky cukru
    • kousek mrkve
    • kousek celeru
    • kousek petržele
    • 1 špetka mletého muškátového oříšku
    • 1 špetka mletého pepře
    • 1 lžíce Hrašky na zahušťování
    • 500 ml vývaru nebo vody
    • 1,5 lžíce citronové šťávy nebo octa
    • sůl
    • 1 špetka tymiánu
    • 1 špetka kurkumy
    • 60 g smetany případně rostlinné smetany

    Instrukce
     

    Fazole

    • Fazole přes noc namočíme do studené vody.
    • Ráno vodu slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s bobkovým listem a novým kořením.

    Okurky nakládané

    • Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené nakládané okurky.

    Omáčka

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření, cukr, nastrouhanou kořenovou zeleninu, muškátový oříšek, mletý pepř a orestujeme.
    • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Před koncem varu přidáme tymián, smetanu, rozmixujeme dohladka a krátce povaříme.

    Dohotovení

    • Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, orestované okurky a necháme přejít varem.

    Poznámky

    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 6 Sója, 9 Celer, 10 Hořčice, 7 mléko
    Klíčové slovo Fazole, Hraška, Hraška na zahušťování, Luštěnina, Mahá koření, Okurky, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments