Polévka zeleninová
Zeleninová polévka, zahuštěná Hraškou, se promění ve výživnou polévku.
Ingredience
Polévka
- ½ lžičky celého kmínu
- ¼ lžičky celé bílé hořčice
- 2 lžíce oleje
- 1 střední očištěná cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 malá mrkev
- 80 g kapusty
- 1 malé rajče
- ½ lžičky Mahá koření
- 1 malá očištěná brambora
- špetka mletého pepře
- 1 lžíce Hrašky na zahušťování
- 950 ml vývaru nebo vody
- sůl
- špetka muškátového oříšku
- 15 g mraženého hrášku
- trošku petrželové natě
Instrukce
Polévka
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájenou mrkev, kapustu, rajčata a orestujeme.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
- Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
- Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
- Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Před koncem varu přidáme ocet.
- Nakonec přidáme mražený hrášek a polévku necháme přejít varem.
- Polévku při podáváme zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: