Kynutý knedlík

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těsto

    • 1 špetka cukru
    • 10 g droždí
    • 240 ml vody
    • 200 g hrubé mouky
    • 180 g celozrnné mouky
    • 8 g Hrašky na zahušťovaní
    • 20 g slunečnicového oleje
    • 6 g soli
    • olej na potření

    Instrukce
     

    • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
    • Z těsta vyválíme knedlíky a necháme 20 minut odležet na teplém místě.
    • Knedlíky vaříme v páře 20 minut.
    • Po vyndání knedlíky propíchneme, aby z nich ušla pára a potřeme tukem, aby neosychaly.

    Poznámky

    Alergeny: 1 Lepek
    Klíčové slovo Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Příloha, Vařené, Vegan, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: