Bramborový salát s kysaným zelím a plátkem Cerie.

Tisk

Bramborový salát s kysaným zelím

Klíčové slovo Bramborový salát, Brambory, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Příloha, Salát, Zdraví
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 1000 g brambory
  • 1 g kmínu
  • 150 g g kysaného zelí
  • 80 g očištěné mrkve
  • 4 g soli
  • 100 g nakládaný okurek
  • 20 g olivového oleje
  • 1 g Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • 10 g nakrájené petrželové nati
  • okurkový lák dle potřeby

Instrukce

  • Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě s kmínem.
  • Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostky.
  • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Mrkev nastrouháme nejemno.
  • Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
  • Nakládané okurky nakrájíme na kostičky.
  • Kysané zelí nakrájíme, aby nebylo na velké kusy.
  • Petrželku nakrájíme na jemno.
  • Vše smícháme dohromady, podle potřeby dochutíme mletým pepřem a okurkovým lákem.
  • Necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.

Poznámky

Tento salát doporučujeme podávat se smaženou zeleninou.
Například s obalovaným květákemcuketou, žampiony, cibulovými kroužky, nebo s našimi vynikajícími Hrašenkami, které můžete znát z výstav.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
Podáváme s opečenou Cerií.
Alergeny: 9 Celer, 10 Hořčice
Categories: Přílohy, Saláty
X