Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě s kmínem.
Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostky.
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
Mrkev nastrouháme nejemno.
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
Nakládané okurky nakrájíme na kostičky.
Kysané zelí nakrájíme, aby nebylo na velké kusy.
Petrželku nakrájíme na jemno.
Vše smícháme dohromady, podle potřeby dochutíme mletým pepřem a okurkovým lákem.
Necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Poznámky
Tento salát doporučujeme podávat se smaženou zeleninou.Například s obalovaným květákem, cuketou, žampiony, cibulovými kroužky, nebo s našimi vynikajícími Hrašenkami, které můžete znát z výstav.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.Podáváme s opečenou Cerií.Alergeny: 9 Celer, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!