Obalovaná cuketa v těstíčku z Hrašky
Chuť cukety je jemná a lahodná, když ji obalíme v pikantním křupavém těstíčku z Hrašky, moc si pochutnáme.
Ingredience
- 200 g Hraška na obalování
- 280 ml Voda
- 4 g Sůl
- 7 g Česnek cca jeden stroužek
- 450 g Cuketa
- Olej na smažení
Instrukce
- Hrašku, třený česnek a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
- Cuketu nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké. Pokud je slupka tvrdá, tak ji oloupeme.
- Kolečka cukety osolíme z obou stran a necháme 30 minut vypotit. Kolečka se orosí.
- Kolečka cukety nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
- Smažíme dozlatova z obou stran.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Cuketa má jemnou chuť, proto je dobré do těstíčka z Hrašky přidat ještě další koření: česnek, pepř, grilovací koření,…
Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Včera jsem ji měl a byla výtečná!