Obalovaná cuketa v těstíčku z Hrašky

Chuť cukety je jemná a lahodná, když ji obalíme v pikantním křupavém těstíčku z Hrašky, moc si pochutnáme.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Cuketa, Hraška, Obalování, Slané, Smažení, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Instrukce

  • Hrašku, třený česnek a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Cuketu nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké. Pokud je slupka tvrdá, tak ji oloupeme.
  • Kolečka cukety osolíme z obou stran a necháme 30 min vypotit. Kolečka se orosí.
  • Kolečka cukety nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Cuketa má jemnou chuť, proto je dobré do těstíčka z Hrašky přidat ještě další koření: česnek, pepř, grilovací koření …
Abychom správně smažili je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku.
Správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka do oleje, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby.
Při smažení řízků je třeba mít takovou hladinu tuku, aby byl řízek ponořen. Při nízké hladině tuku se může obal odlupovat a také nemusí dojít k prosmažení.
Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jaroslav Škvařil
Admin
2 měsíců před

Včera jsem ji měl a byla výtečná!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru