Obalovaná cuketa v těstíčku z Hrašky

Ing. Eliška Škvařilová
Cuketové řízečky si můžeme připravit po celý rok, obzvláště v létě, když jich vyroste hodně. Chuť cukety je jemná a svěží. Když cuketu obalíme v pikantním těstíčku z Hrašky, báječně si pochutnáme. Oproti klasickému trojobalu jsou řízečky zdravější a rychleji připraveny. Pro změnu můžeme do těstíčka přidat trochu česneku či grilovacího koření.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 7 g česneku cca jeden stroužek
  • 4 g soli
  • 280 ml vody
  • 450 g cukety
  • olej na smažení

Instrukce
 

  • Hrašku, třený česnek a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Cuketu nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké. Pokud je slupka tvrdá, tak ji před krájením oloupeme.
  • Kolečka cukety osolíme z obou stran a necháme 30 minut vypotit. (Kolečka se orosí).
  • Kolečka cukety nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
  • Smažíme dozlatova z obou stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Cuketa má jemnou chuť, proto je dobré do těstíčka z Hrašky přidat ještě další koření: česnek, pepř, grilovací koření,…
Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Klíčové slovo Cuketa, Hraška, Obalování, Slané, Smažení, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jaroslav Škvařil
Jaroslav Škvařil (@jaroslav)
Admin
1 rok před

Včera jsem ji měl a byla výtečná!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru