Obalované žampiony

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

Instrukce
 

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Žampiony rozkrojíme na polovinu. Můžeme je rozkrojit i na více kusů. Záleží na velikosti.
  • Žampiony namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Klíčové slovo Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Iveta V. aneb @zkustovkuchyni :)
Iveta V. aneb @zkustovkuchyni :)
2 měsíců před

V Hrašce (na obalování) jsem poprvé obalila květák a žampiony. Pochutnala jsem si nejen já, ale i moje rodina. Výhodu vidím v rychlé přípravě a především v tom, že ve složení je i koření, tudíž nemusíte myslet na to, jestli jste už použili (nejen) sůl nebo ne. Upřímně doporučuji vyzkoušet a těším se až vyzkouším další recepty i další směsi Hrašky!

Last edited 2 měsíců před by Iveta V. aneb @zkustovkuchyni :)
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru