Hrašenky

Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Fitness, Hraška, Hraška na obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce: 4 porce
Autor: Ing Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 250 g Hraška na obalování
  • 360 ml Voda
  • 80 g Zelí hlávkové
  • 50 g Mrkev
  • 30 g Petrželová nať Můžeme nahradit jinou natí
  • Olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko.
  • Přidáme nadrobno nastrouhanou zeleninu, nakrájenou petrželovou nať a vše smícháme. 
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky. Těsto by mělo mít konzistenci hustší hořčice.
  • Do vyšší vrstvy rozpáleného tuku vkládáme malé nočky tak, že jednou lžicí těsto nabíráme a druhou strháváme malé kousky do tuku.
  • Během smažení kousky neustále obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.
 
Alergeny: Žádné
 
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru