Hrašenky
Ingredience
- 250 g Hraška na obalování
- 360 ml Voda
- 80 g Zelí hlávkové
- 50 g Mrkev
- 30 g Petrželová nať Můžeme nahradit jinou natí
- Olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko.
- Přidáme nadrobno nastrouhanou zeleninu, nakrájenou petrželovou nať a vše smícháme.
- Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky. Těsto by mělo mít konzistenci hustší hořčice.
- Do vyšší vrstvy rozpáleného tuku vkládáme malé nočky tak, že jednou lžící těsto nabíráme a druhou strháváme malé kousky do tuku.
- Během smažení kousky neustále obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.
Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!