Mahá olej

    Můžete sdílet na:
    Mahá olej vytvoří v jídle hlubokou a lahodnou chuť. Když nasypeme koření přímo do jídla nedosáhneme takové chutnosti.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Instrukce
     

    • Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření. Použijeme jen tolik oleje, aby Mahá koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
    • Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo .Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
    • Když koření začne pěnit, okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
    • Mahá olej nalijeme po vychladnutí do skleničky, těsně uzavřeme a máme jej nachystaný k použití.

    Poznámky

    Mahá olej vytvoří v jídle hlubokou a lahodnou chuť. Když nasypeme koření přímo do jídla nedosáhneme takové chutnosti.
    Mahá olej si připravíme čerstvý anebo si můžeme připravit větší množství Mahá oleje dopředu a pak jej používáme podle potřeby do salátů či na pečenou zeleninu. Nebo třeba i obyčejné topinky potřené Mahá olejem a třeným česnekem jsou vynikající.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Mahá koření, Olej, Zálivka
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: