Mahá olej
Mahá olej vytvoří v jídle hlubokou a lahodnou chuť. Když nasypeme koření přímo do jídla nedosáhneme takové chutnosti.
Ingredience
- 200 ml kvalitního oleje
- 3 g Mahá koření
Instrukce
- Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření. Použijeme jen tolik oleje, aby Mahá koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
- Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo .Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
- Když koření začne pěnit, okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
- Mahá olej nalijeme po vychladnutí do skleničky, těsně uzavřeme a máme jej nachystaný k použití.
Poznámky
Mahá olej vytvoří v jídle hlubokou a lahodnou chuť. Když nasypeme koření přímo do jídla nedosáhneme takové chutnosti.
Mahá olej si připravíme čerstvý anebo si můžeme připravit větší množství Mahá oleje dopředu a pak jej používáme podle potřeby do salátů či na pečenou zeleninu. Nebo třeba i obyčejné topinky potřené Mahá olejem a třeným česnekem jsou vynikající.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!