Obalovaná cuketa

Tisk

Obalovaná cuketa v těstíčku z Hrašky

Cuketové řízečky si můžeme připravit po celý rok, obzvláště v létě, když jich vyroste hodně. Chuť cukety je jemná a svěží. Když cuketu obalíme v pikantním těstíčku z Hrašky, báječně si pochutnáme. Oproti klasickému trojobalu jsou řízečky zdravější a rychleji připraveny. Pro změnu můžeme do těstíčka přidat trochu česneku či grilovacího koření.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Cuketa, Hraška, Obalování, Slané, Smažení, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 7 g česneku cca jeden stroužek
  • 4 g soli
  • 280 ml vody
  • 450 g cukety
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku, třený česnek a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Cuketu nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké. Pokud je slupka tvrdá, tak ji před krájením oloupeme.
  • Kolečka cukety osolíme z obou stran a necháme 30 minut vypotit. (Kolečka se orosí).
  • Kolečka cukety nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
  • Smažíme dozlatova z obou stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

  • Cuketa má jemnou chuť, proto je dobré do těstíčka z Hrašky přidat ještě další koření: česnek, pepř, grilovací koření,…
  • Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
  • Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
  • Na téma cuketa jsme si pro Vás připravili celý článek, který můžete nalézt tady.
Alergeny: Žádné
Categories: Smažené

One Response

  • Jaroslav Škvařil napsal:

    Včera jsem ji měl a byla výtečná!

X