Jihočeská lepenice

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 1000 g očištěných brambor
    • voda na vaření
    • 4 g soli
    • 1 g celého kmínu
    • 1 g celé hořčice
    • 60 ml oleje
    • 170 g očištěné cibule
    • 4 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 6 g soli
    • 320 g kysaného zelí
    • 3 g pórku

    Instrukce
     

    • Očištěné a propláchnuté brambory překrájíme podle velikosti na menší kousky, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
    • Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • 2/3 kysaného zelí překrájíme nadrobno a přidáme spolu s třeným česnekem, Mahá kořením a solí k cibulce a orestujeme.
    • Hotovou cibulku smícháme s nakrájeným pórkem, rozšťouchanými bramborami a zbytkem kysaného zelí.

    Poznámky

    Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
    Alergeny: 10 hořčice.
    Klíčové slovo Brambory, Hlavní jídlo, Kmín, Kysané zelí, Lepenice, Mahá koření, Oběd, Zelí
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: