Čokoládová pěna s banánem
Tato čokoládová pěna s banánem je lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkých dobrot. Hlavní ingrediencí je Hraška Vanilka, jež v kombinaci s banánem a čokoládou vytváří neodolatelný krém. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to!
Ingredience
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g cukru
- 1 špetka soli
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml vody se sušeným mlékem nebo mléka
- 25 g kakaa
Ochucení pomazánky
- 250 g banánů
Instrukce
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Nakonec přidáme kakao.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Dohotovení
- Našlehanou pěnu naléváme do misek a prokládáme ji banánem.
- Pěnu necháme vychladnout.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!