Čokoládová pěna s banánem
Tato čokoládová pěna s banánem je lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkých dobrot. Hlavní ingrediencí je Hraška Vanilka, jež v kombinaci s banánem a čokoládou vytváří neodolatelný krém. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to!
Ingredience
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 1 špetka soli
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml mléka (může být i rostlinné)
- 25 g kakaa
- 250 g banánů
Instrukce
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, cukru a soli.
- Mléko a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Nakonec přidáme kakao.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Dohotovení
- Našlehanou pěnu naléváme do misek a prokládáme ji banánem.
- Pěnu necháme vychladnout.
Poznámky
Je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: