Čokoládová pěna s banánem

    Můžete sdílet na:
    Tato čokoládová pěna s banánem je lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkých dobrot. Hlavní ingrediencí je Hraška Vanilka, jež v kombinaci s banánem a čokoládou vytváří neodolatelný krém. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to!
    Calories

    Ingredience
      

    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 600 ml mléka (může být i rostlinné)
    • 25 g kakaa
    • 250 g banánů

    Instrukce
     

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, cukru a soli.
    • Mléko a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Nakonec přidáme kakao.
    • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.

    Dohotovení

    • Našlehanou pěnu naléváme do misek a prokládáme ji banánem.
    • Pěnu necháme vychladnout.

    Poznámky

    Je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
    Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
    Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Banán, Čokoláda, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments