Čokoládové koule či kuličky s banánem

    Můžete sdílet na:
    Když se zadíváte na fotografii kuličky, napadne vás, že základ tohoto moučníku může být hrách?
    A v tom je skryto tajemství Hrašky Vanilky, je zdravá a dá se z ní připravit mnoho úžasných dobrot.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g sušeného sójového mléka
    • 100 g cukru
    • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 600 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jakékoli mléko.
    • 50 g kakaa nebo dle chuti

    Dohotovení

    • 100 g nasekaných oříšků
    • 2 banány Můžeme použít i jiné ovoce.
    • namleté oříšky na obalení

    Instrukce
     

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Nakonec přidáme kakao.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.

    Dohotovení

    • Do vychladlého krému vymícháme polovinu nasekaných oříšků.
    • Banány nakrájíme na větší kusy.
    • Každý banán obalíme krémem a vytvarujeme kuličku. Poté kuličku obalíme v namletých oříšcích.
    • Necháme ztuhnout v lednici.

    Poznámky

    Oříšky můžete vyměnit například za kokos, nebo rozdrcené sušenky.
    Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
    Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Banán, Čokoláda, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: