Maková svačinka s višněmi
Mák je unikátní potravina. Spojením s Hraškou Vanilka se vytvoří dokonalý dezert, který je navíc i velmi zdravý.Sladký, vláčný, jemný a šťavnatý krém s nakyslými višněmi je dokonalost sama.Dokonalost, která je navíc zdravá.
Ingredience
Krém
- 50 g Hrašky Vanilka
- 100 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, másla
- 600 ml Mléka (může být i rostlinné).
- 150 g mletého máku
Ochucení svačinky
- 50 g čokolády, můžeme nahradit kakaem
- citronová šťáva podle chuti
- sušenky
- višně či jiné ovoce
Instrukce
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Maková svačinka s višněmi
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Mák povařením změkne, je jemný, vláčný a šťávnatý.
- Vzniklý krém důkladně vyšleháme ponorným mixerem na hladký krém. Šlehání je důležité, neboť krém promění v nadýchaný dezert.
Dohotovení
- Do misek střídavě klademe sušenky, ovoce a vyšlehaný krém.
Poznámky
Pokud vás zajímají další recepty z máku, určitě se podívejte sem.
Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: