Vanilkový krém s bezinkovou šťávou
Tato kombinace stojí za vyzkoušení. Recepty z Hrašky vanilky jsou jemné, výživné a příjemně sladké. Bezinková šťáva dodá dezertu svěží osobitou chuť. Tento dezert je přirozeně bezlepkový a pokud si ho dáte do skleničky, tak si ho můžete vzít i jako svačinu na výlety.
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 800 ml mléka (může být i rostlinné)
- 1 špetka soli
- trochu vanilkového aroma
Zdobení
- bezinková šťáva
Instrukce
Krém
- Mléko a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme ostatní suroviny a vše přivedeme znovu k varu.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
- Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.
Zdobení
- Vychladlý krém zalijeme bezinkovou šťávou.
Poznámky
- Bezinkovou šťávu můžeme přidat rovnou do krému.
- Pokud nemáme doma bezinkovou šťávu, tak krém můžeme ochutit jiným ovocným sirupem.
- Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: