Vanilkový krém s bezinkovou šťávou

    Můžete sdílet na:
    Tato kombinace stojí za vyzkoušení. Na přípravu vanilkového krému použijeme Hrašku Vanilka. Bezinková šťáva dodá dezertu svěží osobitou chuť.
    Porce 1 kg
    Kalorií

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 200 g sušeného sójového mléka Sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
    • 800 ml vody

    Zdobení

    • bezinková šťáva

    Instrukce
     

    Krém

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
    • Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.

    Zdobení

    • Vychladlý krém zalijeme bezinkovou šťávou.

    Poznámky

    Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
    Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
    Klíčové slovo Bezinková šťáva, Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: