Vanilkový krém s bezinkovou šťávou
Tato kombinace stojí za vyzkoušení. Na přípravu vanilkového krému použijeme Hrašku Vanilka. Bezinková šťáva dodá dezertu svěží osobitou chuť.
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 200 g sušeného sójového mléka Sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
- 800 ml vody
Zdobení
- bezinková šťáva
Instrukce
Krém
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
- Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.
Zdobení
- Vychladlý krém zalijeme bezinkovou šťávou.
Poznámky
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!