Vanilkový krém s bezinkovou šťávou

    Můžete sdílet na:
    Tato kombinace stojí za vyzkoušení. Recepty z Hrašky vanilky jsou jemné, výživné a příjemně sladké. Bezinková šťáva dodá dezertu svěží osobitou chuť.
    Tento dezert je přirozeně bezlepkový a pokud si ho dáte do skleničky, tak si ho můžete vzít i jako svačinu na výlety.
    Porce 1 kg
    Calories

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 800 ml mléka (může být i rostlinné)
    • 1 špetka soli
    • trochu vanilkového aroma

    Zdobení

    • bezinková šťáva

    Instrukce
     

    Krém

    • Mléko a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme ostatní suroviny a vše přivedeme znovu k varu.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
    • Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.

    Zdobení

    • Vychladlý krém zalijeme bezinkovou šťávou.

    Poznámky

    • Bezinkovou šťávu můžeme přidat rovnou do krému.
    • Pokud nemáme doma bezinkovou šťávu, tak krém můžeme ochutit jiným ovocným sirupem.
    • Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
     
    Klíčové slovo Bezinková šťáva, Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření, lehký krém do košíčků
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments