Jáhlové koláčky s kokosem

    Můžete sdílet na:
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 160 g jáhly
    • 150 g sušeného sójového mléka můžeme použít jakékoli mléko
    • 150 g cukru
    • 80 g Hrašky Vanilka
    • 150 g kokosového či slunečnicového oleje
    • 50 g mletého kokosu
    • 100 g rozinek
    • 1 špetka soli
    • 5 g skořice
    • 3 g mletého badyánu
    • 3 g hřebíčku
    • 800 ml vody nebo mléka

    Instrukce
     

    • Jáhly spaříme třikrát horkou vodou.
    • Smícháme Hrašku Vanilka, cukr a sušené sójové mléko.
    • Jáhly dáme vařit se špetkou soli, kořením a vodou.
    • Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a zvolna vaříme . Když jsou jáhly měkké, vmícháme olej a směs Hrašky, cukru, sójového mléka a vaříme ještě 20 minut, až je chuť kaše lahodná a není cítit po hrachu.
    • Nakonec vmícháme spařené rozinky a kokos.
    • Uvařené jáhly necháme vychladnout.
    • Z těsta tvarujeme kulaté koláčky, které ozdobíme ořechem, čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
    • Klademe na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 10-20 minut (podle velikosti koláčků).
    Klíčové slovo Bezlepku, Jáhly, Koláč, Sladké, Vegan
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: