Kynuté knedlíky povidlové

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těsto

    • 300 ml vody Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
    • 40 g sušeného sójové mléka
    • 280 g hrubé mouky
    • 280 g celozrnné mouky
    • 8 g Hrašky Vanilka
    • 80 g krupicového cukru
    • 16 g sušeného droždí
    • 8 g citronové kůry
    • 2 g soli
    • 40 g slunečnicového oleje

    Náplň

    • 400 g povidel Můžeme nahradit marmeládou či ovocem.

    Servírování

    • 60 g moučkového cukru
    • 60 g mletého máku
    • 80 g kokosového oleje Můžeme nahradit máslem.

    Instrukce
     

    • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
    • Těsto rozválíme na tenký plát.
    • Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4×4 cm.
    • Povidla klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby povidla byla slabě a stejnoměrně obalena těstem.
    • Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
    • Knedlíky vaříme v páře 25 minut.

    Servírování

    • Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.
    • Rozpustíme kokosový olej.
    • Knedlíky na talíři posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.

    Poznámky

    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
    Klíčové slovo Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: