Kokosový cheesecake
Ingredience
Korpus
- 100 g slunečnicových semínek
- 75 g mandlí
- 100 g rozinek
- 75 g sušených meruněk
Kokosový krém
- 150 g Hrašky Vanilka
- 150 g sušeného sójového mléka
- 150 g cukru
- 1 špetka soli
- 300 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 1150 ml vody se sušeným mlékem nebo mléka
- 100 g strouhaného kokosu
- strouhaný kokos na ozdobení
Instrukce
Korpus
- V mixéru nejdříve rozmixujeme semínka a mandle.
- (Mandle nejdříve můžeme spařit a upéct v troubě. Docílíme tak výraznější chuti madlí.)
- Poté přidáme spařené rozinky a meruňky a opět rozmixujeme. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (Ø cca 28 cm).
Krém
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru, kokosu a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
- Krém vlijeme na připravený korpus a posypeme ho strouhaným kokosem.
- Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout. Před podáváním můžeme ještě stěny posypat kokosem a na vrch cheesecaku dát ovoce.
Poznámky
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – mandle, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!