Kokosový cheesecake

    Můžete sdílet na:
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Korpus

    • 100 g slunečnicových semínek
    • 75 g mandlí
    • 100 g rozinek
    • 75 g sušených meruněk

    Kokosový krém

    • 150 g Hrašky Vanilka
    • 150 g sušeného sójového mléka
    • 150 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 300 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 1150 ml vody se sušeným mlékem nebo mléka
    • 100 g strouhaného kokosu
    • strouhaný kokos na ozdobení

    Instrukce
     

    Korpus

    • V mixéru nejdříve rozmixujeme semínka a mandle.
    • (Mandle nejdříve můžeme spařit a upéct v troubě. Docílíme tak výraznější chuti madlí.)
    • Poté přidáme spařené rozinky a meruňky a opět rozmixujeme. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (Ø cca 28 cm).

    Krém

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru, kokosu a soli.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
    • Krém vlijeme na připravený korpus a posypeme ho strouhaným kokosem.
    • Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout. Před podáváním můžeme ještě stěny posypat kokosem a na vrch cheesecaku dát ovoce.

    Poznámky

    Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – mandle, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Cheesecake, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Kokos, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: