Vanilkový Cheesecake s jahodami

    Můžete sdílet na:
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Korpus

    • 100 g másla nebo kokosového tuku
    • 230 g sušenek

    Vanilkový krém

    • 150 g Hrašky Vanilka
    • 150 g sušeného sójového mléka
    • 150 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 300 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 1050 ml vody se sušeným mlékem nebo mléka
    • vanilkový extrakt
    • jahody

    Instrukce
     

    Korpus

    • Rozdrtíme 150 g sušenek, smícháme se 70 g másla a zpracujeme na těsto.
    • Těsto rukou vmačkáme do vymazané dortové formy o Ø 28 cm.
    • Z části těsta vytvoříme po obvodu formy asi 3 cm vysoký okraj. Dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.

    Krém

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem a nalijeme ho do připravené formy.
    • Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.
    • Po vychladnutí ho ozdobíme jahodami.
    • Pokud dezert nebudeme hned konzumovat, tak můžeme jahody potřít agarem, který připravíme dle návodu. Díky tomu zůstanou jahody déle čerstvé.

    Poznámky

    Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – mandle, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Cheesecake, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Jahody, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: