Bramborový salát s kysaným zelím
Klíčové slovo: Bramborový salát, Brambory, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Příloha, Salát, Zdraví
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 1000 g brambory
- 1 g kmínu
- 150 g g kysaného zelí
- 80 g očištěné mrkve
- 4 g soli
- 100 g nakládaný okurek
- 20 g olivového oleje
- 1 g Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- 10 g nakrájené petrželové nati
- okurkový lák dle potřeby
Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě s kmínem.
Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostky.
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
Mrkev nastrouháme nejemno.
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
Nakládané okurky nakrájíme na kostičky.
Kysané zelí nakrájíme, aby nebylo na velké kusy.
Petrželku nakrájíme na jemno.
Vše smícháme dohromady, podle potřeby dochutíme mletým pepřem a okurkovým lákem.
Necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Tento salát doporučujeme podávat se smaženou zeleninou.
Například s obalovaným květákem, cuketou, žampiony, cibulovými kroužky, nebo s našimi vynikajícími Hrašenkami, které můžete znát z výstav.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
Podáváme s opečenou Cerií.
Alergeny: 9 Celer, 10 Hořčice