Podzimní kulinářská symfonie

Oslavte čas podzimu zdravím na talíři
Podzim je tu, a s ním přichází i chladnější dny, které nás často zaskočí nachlazením. Ale co kdybyste zjistili, že existuje cesta, jak zůstat zdraví a plní energie? Namísto sáhnutí po výživových doplňcích byste zahřáli své tělo a duši výživnými, chutnými a vitamíny nabitými podzimními recepty.
Jsme tu, abychom vám nabídli hned několik skvělých receptů.

Mahá čaj se zázvorem

Uvařte si šálek tohoto voňavého čaje. Je to ideální nápoj pro podzimní dny – nejenže vás zahřeje, ale Mahá koření podpoří i vaše trávení a posílí imunitu.

Kulajda

Chladnější dny v nás vyvolávají touhu po sytějších polévkách, které zahřejí a zasytí. Díky Hrašce na zahušťování jsou polévky syté a krémově hladké. Jelikož podzim je období hub, tak jsme pro vás vybrali smetanovou Kulajdu, která vás příjemně překvapí. Prozkoumejte i další naše polévky a objevte svět chutí, které jsme pro vás připravili.

Pečená dýně hokaido

Dýně je královnou podzimu a pečená dýně hokaido vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí.
Pečenou dýni si můžete vychutnat jen tak, nebo si ji rozmixovat se smetanou a vývarem.
Vznikne vám tak nezapomenutelná dýňová polévka.
V tomto receptu jsme použili naše Mahá koření, které dodá pokrmům hloubku a zároveň
podpoří vaše trávení.

Šťavnaté plátky z Cerie

Šťavnatý plátek je velmi oblíbené jídlo v klasické kuchyni. Cerie umožní jeho vegetariánskou verzi a kombinace sójové omáčky a třeného česneku vyzdvihne jeho chuť.

Salát z kysaného zelí

Kysané zelí je zázračná surovina, kterou používali už naši předci a která je plná vitamínů a zdravých bakterií, které se starají o naše střeva, zlepšují naše zažívání a krevní oběh. Dále stimulují imunitní systém, snižují hladinu cholesterolu a pomáhají nám i snadněji hubnout a udržovat si správnou váhu.
Na přípravu salátů doporučujeme přidávat Maha olej, který jednoduše připravíme tak, že na horkém oleji krátce orestujeme Mahá koření, ochladíme přidáním dalšího oleje a dochutíme nejrůznější saláty. Budete překvapeni, jak salát získá na chuti.

Pečená jablíčka s vanilkovým krémem

Chuť na sladké je stejně důležitá, jako chuť na slané a určitě bychom ji měli respektovat a dopřát si něco dobrého. To ale neznamená, že bychom se měli vždy vrhnout na horu čokolády.
Pokud chcete ukonejší své chuťové buňky a zároveň tělu dát i něco zdravého, tak určitě vyzkoušejte tento recept na pečená jablíčka, která jsou doplněná vanilkovým krémem, ne z pudingu, ale ze skvělé Hrašky Vanilka, která tento kulinářský zážitek povznese na novou úroveň. Dopřejte si tuto delikatesu, která vnese podzimní atmosféru do vašeho domova.

Houbová pomazánka

Do této pomazánky se rozhodně zamilujete a vychutnáte si ji jak na snídani tak i ve svačině.
Je to skvělá kombinace hraškového másla (uvařená Hraška s vodou a s troškou oleje, Mahá koření a soli) spojená s restovanými houbami. Toto spojení vytvoří nezapomenutelný zážitek, který si užijí jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše bříška.
Doufáme, že vás naše inspirativní podzimní recepty nadchly a pomohou vám vytvořit jídla, která jsou nejen lahodná, ale i zdraví prospěšná. Ať už hledáte teplo na talíři nebo zdraví v každém soustu, naše recepty vás nezklamou. Pro více nápadů navštivte www.recepty.hraska.cz a užívejte si podzim plnými doušky!

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru