Pečená jablíčka s vanilkovým krémem

Pečená jablíčka s vanilkovým krémem

Ing. Eliška Škvařilová
Pečená jablíčka chutnají výtečně. Vanilkový krém zjemní nakyslou chuť pečených jablíček, která jsou naplněná směsí ořechů a brusinek. Namísto pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí.
Porce 1 kg
Kalorií

Ingredience
  

Krém

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje nebo másla
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 100 g sušeného sójového mléka
  • 1000 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

Náplň

  • 50 g sušených brusinek nebo švestek
  • 100 g směs nejrůznějších ořechů
  • 50 g másla nebo kokosového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 4 kusy jablek

Instrukce
 

Krém

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.

Jablíčka

  • Troubu předehřejeme na 190°C.
  • Brusinky či sušené švestky a ořechy nasekáme nahrubo. Smícháme s máslem cukrem a skořicí.
  • Pomocí tenkého ostrého nože z jablek opatrně vykrojíme jadřinec a do vzniklého otvoru vtlačíme ořechovou náplň.
  • Jablka naskládáme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se jablka nespálila.

Servírování

  • Upečená jablka na talíři přelijeme horkým krémem.

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, 7 Mléko
Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru