Pečená dýně Hokaido
S Mahá kořením, česnekem a bylinkami.
Ingredience
- 640 g očištěné dýně
- 140 g očištěné cibule
- 40 ml oleje
- 1 palička česneku
- 1 g Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- sůl
- čerstvé či sušené bylinky např. tymián či šalvěj
Instrukce
- Očištěnou dýni nakrájíme i se slupkou na plátky o šířce 2 cm.
- Smícháme olej, Mahá koření a mletý pepř.
- Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
- Dýni rozložíme na tukem vymazaný plech, posolíme a potřeme připraveným olejem. Přidáme celé stroužky česneku a kousky cibule.
- Dýni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
- Dýni pravidelně otáčíme a kontrolujeme, aby se nespálila.
- Před koncem pečení posypeme bylinkami.
- Dýni můžeme servírovat posypanou sýrem a podávat ji s dresingem.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!