Pečená dýně Hokaido
s Mahá kořením, česnekem a bylinkami
Ingredience
- 640 g Očištěné dýně
- 140 g Cibule očištěná
- 40 g Olej
- 1 palička Česnek
- 1 g Mahá koření
- 1 špetka Pepř mletý
- Sůl
- Čerstvé či sušené bylinky např. tymián či šalvěj
Instrukce
- Očištěnou dýni nakrájíme i se slupkou na plátky o šířce 2 cm.
- Smícháme olej, Mahá koření a mletý pepř.
- Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
- Dýni rozložíme na tukem vymazaný plech, posolíme a potřeme připraveným olejem. Přidáme celé stroužky česneku a kousky cibule.
- Dýni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
- Dýni pravidelně otáčíme a kontrolujeme, aby se nespálila.
- Před koncem pečení posypeme bylinkami.
- Dýni můžeme servírovat posypanou sýrem a podávat ji s dresingem.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!