Pečená dýně Hokaido

Ing. Eliška Škvařilová
s Mahá kořením, česnekem a bylinkami
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
 
 

  • 640 g Očištěné dýně
  • 140 g Cibule očištěná
  • 40 g Olej
  • 1 palička Česnek
  • 1 g Mahá koření
  • 1 špetka Pepř mletý
  • Sůl
  • Čerstvé či sušené bylinky např. tymián či šalvěj

Instrukce
 

  • Očištěnou dýni nakrájíme i se slupkou na plátky o šířce 2 cm.
  • Smícháme olej, Mahá koření a mletý pepř.
  • Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
  • Dýni rozložíme na tukem vymazaný plech, posolíme a potřeme připraveným olejem. Přidáme celé stroužky česneku a kousky cibule.
  • Dýni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  • Dýni pravidelně otáčíme a kontrolujeme, aby se nespálila.
  • Před koncem pečení posypeme bylinkami.
  • Dýni můžeme servírovat posypanou sýrem a podávat ji s dresingem.

Poznámky

Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Bylinky, Česnek, Hokaido, Mahá koření, Pečení, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru