Hraška je vhodná při dietách

Hraška je vhodná při dietách

Nejlepší dieta je zdravé jídlo

Hraška je vhodná při dietách

Svým složením dietu podpoří a navíc i zasytí

Hraška je velmi univerzální, pomůže nám v naší snaze stravovat se zdravěji, přičemž strávníci ani nepoznají, že snědli notnou dávku hrachu.
Velmi dobré je spojení Hrašky a zeleniny, protože stejně jako zelenina i Hraška má nízký glykemický index, a je proto vhodná při redukčních dietách. Vysoký podíl vlákniny v Hrašce a zelenině působí detoxikačně, snižuje hladinu cholesterolu v těle, tím čistí cévy a současně pomáhá odstranit problémy se zácpou.

Když se začteme do působení různých druhů zeleniny na naše zdraví, nevíme, která zelenina je zdravější. Tabulky nás přesvědčují o vysokých dávkách vitamínů a minerálů, které jsou obsažené v zelenině. Proto je dobré zařazovat do jídelníčku co nejvíce zeleniny a používat co nejvíce druhů.

Dáváme přednost zelenině sezónní před skleníkovou. Raději nakupujeme od malých farmářů nebo bio zeleninu. Nejlepší je vypěstovat si vlastní zeleninu na zahrádce.

Při redukčních dietách se doporučuje konzumovat hodně zeleniny. Lidé si, ale stěžuje, že při dodržování diety májí velký hlad. Hraška svým složením podpoří dietu, ale navíc i zasytí.

Hraška je vhodná i jako prevence mnoha nemocí a pomáhá nám udržovat tělo v dobré kondici.

V kuchyni má široké uplatnění, můžeme ji používat na zahušťování, zapékání, ale i smažení. Dokonce i na přípravu zdravějších dezertů.

Polévka je lahodná, jemná a sytá.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru