Jídla z krup, pohanky a jáhel
Naši předci je měli na stole každý den.
Zapomenutá jídla z krup, pohanky a jáhel se pomalu začínají objevovat v našem jídelníčku. Jsou to obiloviny, které naši předci měli na stole každý den. Pro jejich přípravu je třeba dodržet správný postup, ale výsledek se vám za tuto péči odvděčí.
Zapékaná bez lepku Zapékané
Zapečené jáhly se špenátem
Jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které určitě stojí za vyzkoušení.
Zapékaná bez lepku Zapékané
Zapečená pohanka s kysaným zelím
Objevte zdravou a chutnou kombinaci pohanky, kysaného zelí a Mahá koření v tomto zapečeném pokrmu.
Luštěninová jídla
Šoulet s cibulkou a sójovým párkem
Tradiční židovské jídlo. Když si dáte záležet a uvaříte šoulet podle našeho receptu,
Zeleninová jídla
Plněná paprika
Plněná paprika je klasika, která nikdy neomrzí a dá se připravit mnoha způsoby. Na naší very si
Sladké pokrmy – nový
Jáhelníček s jablky a sušenýma švestkami
Sladký jáhelníček je výtečný a stojí za ochutnání.
Náš recept je připravený s Hraš
Sladké pokrmy – nový
Badyánová pěna
Kroupy důkladně uvařené s Hraškou Vanilka a vyšlehané na hladký krém nadchnou svoji jemnou chutí.
Autor čerpá nejen z vědeckých poznatků, ale především z vlastní praxe. Již třicet roků žije dle zásad výživy podporující zdraví a s celou rodinou jsou zaměřeni na vegetariánský způsob stravování. Jaroslav Škvařil je lektorem odborné skupiny pro nutrici ČSVV se zaměřením na problematiku bílkovin a výživových směrů. Od roku 1990 se podílí na vymezení pojmu Ochranná strava a je autorem srovnávací teorie: Stupně stravovací úrovně a Stupně aktivní životosprávy.