Cuketové lívanečky
Ingredience
- 120 g Hraška na obalování
- 320 ml Voda
- 270 g Cuketa
- 100 g Paprikový lusk
- 2 Stroužky Česnek
- Petrželová nať
- 1 špetka Mahá koření
- Pepř mletý
- Sůl
- Majoránka
- Olej na smažení
Instrukce
- Zeleninu očistíme, cuketu nastrouháme na hrubo a papriku nakrájíme na jemno.
- Přidáme nakrájenou petrželovou nať, třený česnek, Hrašku, sůl a koření. Vše smícháme.
- Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody tak, aby těsto mělo konzistenci jako na bramboráky.Během přípravy těsto řídne, průběžně přidáváme Hrašku a těstíčko zahušťujeme.
- Těsto klademe malou naběračkou do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
- Během smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Lívanečky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
Poznámky
Při smažení lívanečků si hlídáme teplotu tuku: správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě jsou lívanečky mastné.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!