Cuketové lívanečky

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
  

  • 270 g cukety
  • 100 g paprikového lusku
  • petrželové natě
  • 2 stroužky česneku
  • 120 g Hrašky na obalování
  • 320 ml vody
  • soli
  • 1 špetka Mahá koření
  • mletého pepře
  • majoránky
  • olej na smažení

Instrukce
 

  • Zeleninu očistíme, cuketu nastrouháme na hrubo a papriku nakrájíme na jemno.
  • Přidáme nakrájenou petrželovou nať, třený česnek, Hrašku, sůl a koření. Vše smícháme. 
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody tak, aby těsto mělo konzistenci jako na bramboráky.
    Během přípravy těsto řídne, průběžně přidáváme Hrašku a těstíčko zahušťujeme.
  • Těsto klademe malou naběračkou do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
  • Během smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Lívanečky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

Poznámky

Při smažení lívanečků si hlídáme teplotu tuku: správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě jsou lívanečky mastné.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Cuketa, Fitness, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru