Cuketové lívanečky

Doba přípravy: 1 hodina
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Cuketa, Fitness, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce: 4 lidé
Autor: Ing Eliška Škvařilová

Ingredience

Instrukce

  • Zeleninu očistíme, cuketu nastrouháme na hrubo a papriku nakrájíme na jemno.
  • Přidáme nakrájenou petrželovou nať, třený česnek,Hrašku, sůl a koření. Vše smícháme. 
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody tak, aby těsto mělo konzistenci jako na bramboráky.
    Během těsto řídne, průběžně přidáváme Hrašku a těstíčko zahušťujeme.
  • Těsto klademe malou naběračkou do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
  • Během smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Lívanečky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

Poznámky

Při smažení lívanečků si hlídáme teplotu tuku: správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě jsou lívanečky mastné.
Alergeny: 10 Hořtice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru