Krémové košíčky s ovocem

Ing. Eliška Škvařilová
Tyto košíčky vás potěší v každém směru. Kromě toho, že vypadají a chutnají skvěle jsou plné bílkovin a může si na nich pochutnat i ten, kdo má alergii na lepek, či živočišné potraviny.
Kalorií

Ingredience
  

Krém

  • 130 g Hrašky Vanilka
  • 130 g sušeného sójového mléka vodu a sušené sojové mléko lze nahradit jakýmkoli mlékem
  • 130 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 260 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 900 ml vody nebo mléka
  • citronová kůra

Poleva

  • 10 g agaru
  • 250 ml ovocného džusu

Instrukce
 

Krém

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
  • Krém naléváme do připravených košíčků či formiček. Můžeme použít i malé misky či šálky na kávu. Pokud chceme krém po vychladnutí vyklopit, šálky nejprve vypláchneme studenou vodou a teprve pak naplníme krémem.
  • Krém necháme vychladnout a ztuhnout.

Poleva

  • Agar důkladně rozmícháme s džusem. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu.
  • Agar za občasného míchání necháme chladnout, ještě vlažný ho nalijeme na vychladlý krém v košíčkách.
  • Krém v košíčkách můžeme nejprve poklást různými druhy ovoce a teprve pak ho zalít agarem.

Poznámky

Chuť krému můžeme obměňovat přidáváním surovin. Pouze je vždy potřeba myslet na to, které ingredience zahušťují a které naopak krém naředí.
Například pokud bychom chtěli udělat citronový krém, tak namísto části uvedené tekutiny dáme citronovou šťávu. Navíc ještě přidáme citronovou kůru.
Pokud bychom chtěli čokoládový krém, tak  navíc přidáváme stejný díl kakaa /čokolády a tekutiny.
Dále můžete do krému přidávat různé druhy koření, šťávy, ovoce, adt.
Alergeny: 6 Sója
Klíčové slovo Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Ovoce, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Website | + posts

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veronika
Veronika
2 let před

Dobrý den, možná hloupý dotaz ale chtěla bych se zeptat…. Když nemám sušené sójové mléko tak můžu nahradit sójovým mlékem ? Tzn. Že bych dala 130ml + 900 ml mléka? Děkuji

Jaroslav Škvařil
Jaroslav Škvařil
Admin
Reply to  Veronika
2 let před

Dobrý den Veroniko,
píšete to naprosto správně. Sušené sójové mléko a vodu můžete nahradit jakýmkoliv mlékem (kokosovým, kravským, mandlovým,…) Mohla byste vařit recepty i pouze jenom s vodou. Přišla byste ale tak o mléčnou jemnost.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru