Jidáše

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 4 porce

Ingredience
  

Těsto

  • 100 g celozrnné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 10 g sušeného droždí
  • 20 g Hrašky Vanilka
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 50 g rozinek
  • 50 g sekaných mandlí nebo ořechů
  • 1 špetka soli
  • 30 g sušeného sójového mléka
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 250 ml vody Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
  • 100 g másla nebo slunečnicového oleje

Instrukce
 

  • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
  • Těsto rozdělíme na menší dílky. Z každého dílu vyvalíme pramen, který by měl být přibližně centimetr široký a 25 cm dlouhý.
  • Z pramenů tvarujeme esíčka, nebo spirály, které klademe na vymazaný plech.
  • Těsto necháme ještě 20 minut kynout.
  • Po vykynutí jidáše potřeme vodou či mlékem.
  • Jidáše pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 -15 minut.
  • Tradičně se jidáše podávají potřené medem. Jsou výborné i s marmeládou.

Poznámky

Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Hraška, Hraška Vanilka, Kynuté, Sladké, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru