Květákové placičky

    Můžete sdílet na:
    Květákové placičky s Hraškou připravíme rychle a snadno. Můžeme vynechat mouku i vajíčka.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 lidé
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 800 g květáku
    • 120 g Hrašky na obalování Podle potřeby.
    • 4 g soli
    • 1 špetka mletého pepře
    • 1 g Mahá koření
    • voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Květák zbavíme listů a rozebereme na růžičky.
    • Vložíme jej do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka.
    • Květák scedíme a nasekáme najemno.
    • Přidáme vodu či mléko, Hrašku, sůl, mletý pepř a Mahá koření.
    • Vše vymícháme na hladké těsto.
    • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
    • Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
    • Během přípravy placiček těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
    • Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova. Smažíme zvolna, aby placičky byly prosmažené.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
    • Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
    • Placičky můžeme rovněž péci v troubě, ale nejsou tak chutné, jako placičky smažené.

    Poznámky

    Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. 
    Někdo má problémy s trávením květáku, Mahá koření pomáhá s nadýmáním.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hraška, Květák, Mahá koření, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: