Květákové placičky
Květákové placičky s Hraškou připravíme rychle a snadno. Můžeme vynechat mouku i vajíčka.
Ingredience
- 800 g květáku
- 120 g Hrašky na obalování Podle potřeby.
- 4 g soli
- 1 špetka mletého pepře
- 1 g Mahá koření
- voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.
- olej na smažení
Instrukce
- Květák zbavíme listů a rozebereme na růžičky.
- Vložíme jej do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka.
- Květák scedíme a nasekáme najemno.
- Přidáme vodu či mléko, Hrašku, sůl, mletý pepř a Mahá koření.
- Vše vymícháme na hladké těsto.
- Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
- Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
- Během přípravy placiček těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
- Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova. Smažíme zvolna, aby placičky byly prosmažené.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
- Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
- Placičky můžeme rovněž péci v troubě, ale nejsou tak chutné, jako placičky smažené.
Poznámky
Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk.
Někdo má problémy s trávením květáku, Mahá koření pomáhá s nadýmáním.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!