Maďarské brambory

Ing Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

  • 80 g Hraška na zahuštování
  • 510 g Brambory očištěné
  • 170 g Paprikové lusky
  • 180 g Rajčata
  • 170 g Cibule
  • 300 ml Voda
  • 4 g Sůl
  • 20 g Olej
  • 4 g Mahá koření
  • 7 g Česnek
  • 8 g Paprika sladká
  • 1 špetka Kurkumy
  • 250 ml Mléko / smetana
  • 200 g Sýr

Instrukce
 

  • Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
  • Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme třený česnek, MAHÁ koření, sladkou papriku a krátce orestujeme.
  • Zalijeme vodou, přidáme HRAŠKU, sůl, smetanu, 1/2 strouhaného sýru a dobře promícháme.
  • Na vymazaný plech naklademe na plátky nakrájené brambory a zalijeme připravenou omáčkou
  • Vložíme do předehřáté trouby na 160 – 180 °C a pečeme, až jsou brambory měkké, asi 50 až 60 minut.
  • Hotový pokrm poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, 2/2 strouhaného sýru a v troubě krátce zapečeme.

Servírování

  • Na talíři posypeme maďarské brambory drobně nakrájenou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem.

Poznámky

Zapékané jídlo se skládá z různých směsí. Je důležité, aby při zapékání každá směs byla dobře vychucená, takovým způsobem, že se všechny chutě vzájemně propojí a vytváří harmonický celek
Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.
 
Alergeny:  7 mléko, 10 Hořčice
Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahuštování, Mahá koření, Paprika, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru