Maďarské brambory

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

  • 80 g Hrašky na zahušťování
  • 510 g očištěných brambor
  • 170 g paprikových lusků
  • 180 g rajčat
  • 170 g cibule
  • 300 ml vody
  • 4 g soli
  • 20 ml oleje
  • 4 g Mahá koření
  • 7 g česneku
  • 8 g sladké papriky
  • 1 špetka kurkumy
  • 250 ml mléka či smetany
  • 200 g sýra

Instrukce
 

  • Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
  • Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme třený česnek, Mahá koření, sladkou papriku a krátce orestujeme.
  • Zalijeme vodou, přidáme Hrašku, sůl, smetanu, polovinou strouhaného sýru a dobře promícháme.
  • Na vymazaný plech naklademe na plátky nakrájené brambory a zalijeme připravenou omáčkou.
  • Vložíme do předehřáté trouby na 160 – 180 °C a pečeme, až jsou brambory měkké, asi 50 až 60 minut.
  • Hotový pokrm poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, druhou polovinou strouhaného sýru a v troubě krátce zapečeme.

Servírování

  • Na talíři posypeme maďarské brambory drobně nakrájenou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem.

Poznámky

Zapékané jídlo se skládá z různých směsí. Je důležité, aby při zapékání každá směs byla dobře vychucená, takovým způsobem, že se všechny chutě vzájemně propojí a vytváří harmonický celek.
Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.
Alergeny:  7 mléko, 10 Hořčice
Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Paprika, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru