Maková svačinka s višněmi

Maková svačinka s višněmi

Ing. Eliška Škvařilová
Mák je unikátní potravina. Spojením s Hraškou Vanilka se vytvoří dokonalý dezert, který je navíc i velmi zdravý.
Sladký, vláčný, jemný a šťavnatý krém s nakyslými višněmi je dokonalost sama.
Dokonalost, která je navíc zdravá.
Kalorií

Ingredience
 
 

Krém

  • 50 g Hrašky Vanilka
  • 100 g sušeného sójového mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, másla
  • 600 ml vody Vodu sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
  • 150 g mletého máku

Ochucení svačinky

  • 50 g čokolády, můžeme nahradit kakaem
  • citronová šťáva podle chuti
  • sušenky
  • višně či jiné ovoce

Instrukce
 

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
  • Sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli jiným druhem mléka. Je třeba však počítat s tím, že každé mléko má při vaření jiné vlastnosti.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Mák povařením změkne, je jemný, vláčný a šťávnatý.
  • Kaši důkladně vyšleháme ponorným mixerem na hladký krém. Šlehání je důležité, neboť kaši promění v nadýchaný dezert.

Dohotovení

  • Do misek střídavě klademe sušenky, ovoce a vyšlehaný krém.

Poznámky

Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Bezlepku, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Mák, Sladké, Svačina, Vegan
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru