Mahá olej

Ing. Eliška Škvařilová
Mahá olej vytvoří v jídle hlubokou a lahodnou chuť. Když nasypeme koření přímo do jídla nedosáhneme takové chutnosti.

Ingredience
  

Instrukce
 

  • Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření. Použijeme jen tolik oleje, aby Mahá koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
  • Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo .Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
  • Když koření začne pěnit, okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
  • Mahá olej nalijeme po vychladnutí do skleničky, těsně uzavřeme a máme jej nachystaný k použití.

Poznámky

Mahá olej vytvoří v jídle hlubokou a lahodnou chuť. Když nasypeme koření přímo do jídla nedosáhneme takové chutnosti.
Mahá olej si připravíme čerstvý anebo si můžeme připravit větší množství Mahá oleje dopředu a pak jej používáme podle potřeby do salátů či na pečenou zeleninu. Nebo třeba i obyčejné topinky potřené Mahá olejem a třeným česnekem jsou vynikající.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Mahá koření, Olej, Zálivka
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru