Bábovka

    Můžete sdílet na:
    Existuje mnoho receptů na bábovky, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou Vanilka. Přidali jsme i celozrnnou mouku, sekané ořechy a kousky čokolády. Bábovka je výtečná. Vyzkoušejte!
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • Dávka na jednu malou bábovku
    • 140 ml mléka rostlinného nebo kravského
    • 10 ml rumu
    • 75 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 10 g Hrašky Vanilka
    • 10 g celozrnné mouky
    • 125 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 10 g kakaa
    • 155 g polohrubé mouky
    • 35 g opražených a nasekaných vlašských ořechů
    • 30 g čokolády nalámené na kousky
    • 4 g prášku do pečiva
    • 3 g sody na pečení

    Instrukce
     

    • Troubu předehřejeme na 180 °C.
    • Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme mletým kokosem nebo hrubou moukou..
    • Ořechy a čokoládu nasekáme na drobné kousky.
    • Smícháme všechny suché suroviny.
    • Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
    • Přidáme odvážený olej, mléko a rum. Vše důkladně promícháme.
    • Hmotu nalijeme do připravené formy.
    • Pečeme v předehřáté troubě10-15 minut při teplotě180 °C, pak teplotu snížíme na 160°C a zvolna dopékáme. Bábovka je vysoká, proto pečení trvá asi 45 minut, ale i déle.
    • Zda je bábovka propečená zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, bábovka je upečená.

    Poznámky

    Tipy: Oříšky můžeme nahradit  kokosem.
    Toto těsto můžeme také nalít do vymazaných dortových forem či plechu, které vysypeme kokosem či moukou. Připravíme si tak skvělou buchtu či korpus na dorty.
     Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7. mléko
    Klíčové slovo Čokoláda, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Muffin, Ořechy, Sladké, Svačina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: