Kynuté knedlíky švestkové
Tyto kynuté švestkové knedlíky jsou nejen neodolatelně chutné, ale také zdravé! Kombinace hrubé a celozrnné mouky spolu s Hraškou Vanilka a šťavnatými švestkami vytváří dokonalý oběd, který potěší vaše smysly. Těsto je lehké a vláčné, švestky sladké a kyselé zároveň. A to nejlepší? Posypané mákem a přelité rozpuštěným kokosovým olejem nebo máslem jsou tyto knedlíky naprostým rájem pro vaše chuťové pohárky. Zkuste si je připravit doma a zažijte ten úžasný pocit z domácího vaření!
Ingredience
- 16 g sušeného droždí
- 80 g krupicového cukru
- 300 ml mléka (může být i rostlinné)
- 280 g hrubé mouky
- 280 g celozrnné mouky
- 8 g Hrašky Vanilka
- 2 g soli
- 8 g citronové kůry
- 40 ml slunečnicového oleje
- 400 g očištěných švestek
Servírování
- 60 g moučkového cukru
- 60 g mletého máku
- 80 g kokosového oleje Můžeme nahradit máslem.
Instrukce
- Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
- Těsto rozválíme na tenký plát.
- Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4×4 cm.
- Švestky klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby švestky byly slabě a stejnoměrně obaleny těstem.
- Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
- Knedlíky vaříme v páře 25 minut.
Servírování
- Knedlík na talíři posypeme mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek, 6 sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!