Kynuté knedlíky švestkové

    Můžete sdílet na:
    Tyto kynuté švestkové knedlíky jsou nejen neodolatelně chutné, ale také zdravé! Kombinace hrubé a celozrnné mouky spolu s Hraškou Vanilka a šťavnatými švestkami vytváří dokonalý oběd, který potěší vaše smysly. Těsto je lehké a vláčné, švestky sladké a kyselé zároveň. A to nejlepší? Posypané mákem a přelité rozpuštěným kokosovým olejem nebo máslem jsou tyto knedlíky naprostým rájem pro vaše chuťové pohárky. Zkuste si je připravit doma a zažijte ten úžasný pocit z domácího vaření!
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 16 g sušeného droždí
    • 80 g krupicového cukru
    • 300 ml mléka (může být i rostlinné)
    • 280 g hrubé mouky
    • 280 g celozrnné mouky
    • 8 g Hrašky Vanilka
    • 2 g soli
    • 8 g citronové kůry
    • 40 ml slunečnicového oleje
    • 400 g očištěných švestek

    Servírování

    • 60 g moučkového cukru
    • 60 g mletého máku
    • 80 g kokosového oleje Můžeme nahradit máslem.

    Instrukce
     

    • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
    • Těsto rozválíme na tenký plát.
    • Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4×4 cm.
    • Švestky klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby švestky byly slabě a stejnoměrně obaleny těstem.
    • Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
    • Knedlíky vaříme v páře 25 minut.

    Servírování

    • Knedlík na talíři posypeme mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.

    Poznámky

    Alergeny: 1 Lepek, 6 sója
     
    Klíčové slovo Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: