Cukeťáky

    Můžete sdílet na:
    Milovníci tradičních bramboráčku ocení cukeťáčky. Dozlatova vypečené placky s křupavými okraji, které chutnají po česneku a majoránce a jsou svěží a jemné po cuketě.
    V našem receptu je mouka a vejce nahrazena Hraškou, ta dodá cukeťákům sytost, výživnost i pěknou zlatavou barvu.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 300 g cukety
    • 100 g paprikového lusku
    • petrželová nať
    • 2 stroužky česneku
    • 120 g Hrašky na obalování
    • 320 ml vody
    • sůl
    • 1 g Mahá koření
    • špetka mletého pepře
    • špetka majoránky
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Papriku očistíme, cuketu nastrouháme na hrubo a papriku nakrájíme na jemno.
    • Přidáme nakrájenou petrželovou nať, třený česnek, Hrašku, sůl a koření. Vše smícháme. 
    • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody tak, aby těsto mělo konzistenci jako na bramboráky.
      Během přípravy těsto řídne, průběžně přidáváme Hrašku a těstíčko zahušťujeme.
    • Těsto klademe malou naběračkou do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
    • Během smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Cukeťáčky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

    Poznámky

    • Při smažení placek si hlídáme teplotu tuku: správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Placka se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě jsou placky mastné.
    • Placky můžeme rovněž péci v troubě na vymazaném plechu.
    • Na téma cuketa jsme si pro Vás připravili celý článek, který můžete nalézt tady.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Cuketa, Fitness, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: