Obalovaná cibule

    Můžete sdílet na:
    Ukázky cibulových kroužků obalených v Hrašce
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 450 g cibule
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké a rozdělíme je na jednotlivé kroužky.
    • Kroužky cibule nejprve namočíme do suché směsi a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
    • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Poznámky

    Aby byly cibulové kroužky dokonalé, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Cibule, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: