Šoulet s cibulkou

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

  • 160 g hrachu
  • bobkový list
  • nové koření
  • 120 g krup
  • 600 ml vody
  • 4 g soli
  • 1 g celého kmínu
  • 1 g celé bílé hořčice
  • 40 ml oleje
  • 170 g očištěné cibule
  • 7 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 2 g soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • majoránka
  • 200 g sójových párků
  • 40 g čerstvé červené papriky
  • 200 g nakládaných okurek

Instrukce
 

Příprava hrachu

  • Hrách přes noc namočíme do studené vody.
  • Ráno vodu slijeme a hrách uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.

Příprava krup

  • Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
  • Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
  • Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu. Stále nabírají tekutinu.

Cibulka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme.

Dohotovení

  • Smícháme dohromady uvařený hrách, kroupy, cibulku, majoránku a nakonec přidáme nakrájenou čerstvou papriku.

Způsob podávání

  • Servírujeme s opečeným sójovým párkem a nakládaným okurkem.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Hrách, Kroupy, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru