Plněné kedlubny Cerií

Ing. Eliška Škvařilová
Jemný kedluben se spojí s chutí nasekaných rajčat, bazalky a sýru.
Kuchyně Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Kedlubny

  • 4 větší kedlubny

Nádivka z Cerie

  • 40 ml oleje
  • 100 g očištěné cibule
  • 50 g mrkve
  • 20 g celeru
  • 1 g krystalového cukru
  • mletý černý pepř
  • 20 g třeného česneku
  • 500 g nakládaných sekaných rajčat
  • 8 g soli
  • 250 g uvařené Cerie Cerii připravíme podle receptu zde.
  • bazalka
  • 200 g sýru na strouhání

Instrukce
 

Příprava kedluben

  • Kedlubny oloupeme (můžeme je připravovat i neoloupané) a přepůlíme .
  • Půlky kedluben vložíme do vařící, osolené body a uvaříme do poloměkka.
  • Uvařené půlky kedluben vydlabeme.

Příprava nádivky z Cerie

  • Uvařenou Cerii pomeleme.
  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
  • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
  • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření, cukr a mletý pepř. Krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme sekaná nakládaná rajčata a osolíme a krátce povaříme.
  • Přidáme pomletou Cerii, bazalku a krátce povaříme

Dohotovení

  • Předehřejeme troubu na 160 °C.
  • Sýr nastrouháme.
  • 2/3 nastrouhaného sýru smícháme s nádivkou. 1/3 sýru odložíme stranou.
  • Půlky kedluben naplníme nádivkou a vložíme do vymazaného pekáčku.
  • Kedlubny pečeme 20 minut při teplotě 160 °C. Pak posypeme zbylou částí strouhaného sýru a ještě dopečeme.
  • Povrch kedluben musí být krásně zlatavý, ale ne spálený!

Poznámky

Cerie je vegetariánské náhrada masa.
Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
Alergeny:  1 lepek, 7 Mléko, 10 Hořčice. 
Klíčové slovo Cerie, Hraška, Hraška na zahušťování, Kedluben, Mahá koření, Pečené, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru