Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Ing. Eliška Škvařilová
Mladé kedlubny jsou šťavnaté, křehké a přirozeně sladké. Zahuštěním Hraškou připravíme lahodné, výživné jídlo. Nejdříve si uvaříme Hrašku a nastrouhanou kedlubnu přidáme nakonec, aby se dlouho nevařila.
Kuchyně Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Kedlubna

  • 500 g kedlubny

Bešamel

  • 1 g celého kmínu
  • 40 ml oleje
  • 100 g očištěné cibule
  • 2 g Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 g cukru
  • 30 g Hrašky na zahušťování
  • 320 ml vývaru nebo vody
  • 6 ml octa podle chuti
  • 4 g soli

Instrukce
 

Kedlubna

  • Očištěné a oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle.

Bešamel

  • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
  • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
  • Přidáme Mahá koření, mletý pepř, cukr a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme vývarem, přidáme sůl a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Pět minut před koncem varu přidáme nastrouhanou kedlubnu a povaříme, až je kedlubna měkká.
  • Nakonec přidáme ocet a necháme přejít varem.
  • Používáme namísto klasického bílého zelí.

Poznámky

Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Dušené, Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kedlubna, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru