Šuang-si z Cerie se žampiony a kapií

    Můžete sdílet na:
    Šuang -si znamená štěstí. A toto jídlo nám pocit štěstí při jeho konzumaci přinese. Když máme Cerii předem připravenou, je jeho příprava rychlá a jednoduchá. Jídlo příjemně voní, pěkně vypadá, dobře chutná a navíc je zdravé. Splňuje nároky náročného strávníka.
    Kuchyně Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Ceria

    Žampiony – restování

    • 100 g žampiónů
    • 20 ml oleje
    • 2 g soli

    Zelenina – restování

    • 1 g celého kmínu
    • 1 g celé bílé hořčice
    • 10 ml oleje
    • 120 g cibule
    • 95 g pórku
    • 90 g kapie
    • 160 g hlávkového zelí
    • 20 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 2 g krystalového cukru
    • 1 špetka chilli
    • 1 špetka mletého pepře
    • 240 ml vývaru nebo vody
    • 20 ml sójové omáčky
    • 4 ml citronové šťávy
    • 16 g čerstvého zázvoru

    Instrukce
     

    Ceria

    • Uvařenou Cerii nakrájíme na slabé nudličky.
    • Nudličky obalíme v bramborovém škrobu.
    • Na pánvi rozehřejeme olej a Cerii za stálého míchání opečeme na oleji. Dáváme pozor, aby se kousky nespálily.
    • Kousky Cerie vyndáme a necháme okapat na cedníku.

    Příprava žampiónů

    • Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
    • Kousky orestujeme na oleji a nakonec osolíme.

    Příprava zeleniny

    • Cibuli, zelí, kapii a pórek nakrájíme na nudličky.
    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme nakrájený pórek, kapii, zelí, česnek, Mahá koření, cukr, mletý pepř, chilli a orestujeme.
    • Podlijeme vývarem nebo vodou, přídáme sójovou omáčku, citronovou šťávou, nastrouhaný čerstvý zázvor, sůl a krátce povaříme.

    Dohotovení

    • Nakonec k zelenině přidáme restované žampiony, osmaženou Cerii a vše promícháme.

    Způsob podávání

    • Podáváme s rýží.

    Poznámky

    Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice.
    Klíčové slovo Cerie, Hraška, Hraška na zahušťování, Kapie, Mahá koření, Slané, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: