Ceriová pečeně na česneku a kmíně

    Můžete sdílet na:
    Tato úprava Cerie je zajímavá tím, že Cerii umícháme a upečeme v troubě podlitou vývarem. Výsledná chuť je jemná a šťavnatá. Hodí se k přípravě nejrůznějších jídel.
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Příprava Cerie

    • 200 g Cerie v prášku
    • 180 ml vody nebo vývaru
    • 20 ml oleje
    • 1/2 g Mahá koření
    • 5 g rozetřeného česneku

    Šťáva na podlití Cerie

    • 20 ml sojové omáčky
    • 150 ml vody nebo vývaru
    • kmín mletý
    • 20 g česneku
    • 100 g cibule

    Instrukce
     

    Cerie – Příprava těsta

    • Všechny suroviny smícháme, až získáme vláčné hladké těsto.
    • Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny ještě více spojí. Těsto na Cerii můžeme nechat odpočívat i přes noc v chladnu.

    Pečení v troubě

    • Zapékací nádobu, nejlépe z varného skla, vytřeme tukem a vložíme do ni těsto z Cerie.
    • Přidáme stroužky česneku a na čtvrtiny nakrájenou cibuli. Zalijeme sojovou omáčkou smíchanou s vodou či vývarem, posypeme kmínem a zakryjeme.
    • Varnou nádobu vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C alespoň hodinu.
      Doba varu závisí na velikosti Cerie.
    • Cerii průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
    • Doba vaření Cerie je delší, protože má obdobné složení jako maso.
    • Cerie musí být dobře provařená, neboť to je záruka dobrého trávení.
    • Uvařenou Cerii krájíme na plátky.

    Použití

    • Plátky Cerie servírujeme s omáčkou, dušenou zeleninou, po vychladnutí na pečivo.
    • Plátky Cerie můžeme pro zvýšení chutnosti ještě z obou stran opéci na oleji.

    Poznámky

    Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
    Můžeme z ní udělat jak čínu, tak guláše, řízky či špízy.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
    Klíčové slovo Cerie, Česnek, Kmín, Mahá koření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: