Cizrna na paprice

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Calories

    Ingredience
      

    Cizrna

    • 80 g suché cizrny
    • 1 ks bobkového listu
    • 2 ks celého nového koření

    Omáčka na paprice

    • ½ lžičky celého kmínu
    • 4 lžíce oleje
    • 1 střední očištěná cibule
    • ½ lžičky Mahá koření
    • 1 stroužek česneku
    • 1 špetka mletého pepře
    • 1 lžičky cukru
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1 lžíce Hrašky na zahušťování
    • 600 ml vývaru nebo vody
    • sůl
    • trošku citronové šťávy nebo octu
    • 60 g smetany případně rostlinné smetany
    • ½ čerstvé červené papriky

    Instrukce
     

    Cizrna

    • Cizrnu přes noc namočíme do studené vody.
    • Ráno vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.

    Omáčka

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme Mahá koření, třený česnek, mletý pepř, cukr a orestujeme.
    • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Přidáme smetanu a omáčku rozmixujeme dohladka.
    • Papriku očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do omáčky.

    Dohotovení

    • Uvařenou cizrnu scedíme, vmícháme do omáčky a necháme přejít varem.

    Poznámky

    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice, 7 mléko
    Klíčové slovo Cizrna, Cizrna na paprice, Hraška, Hraška na zahušťování, Luštěnina, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments