Ovocný koktejl

    Můžete sdílet na:
    Uvařený Hraškový krém a ovoce je úžasná kombinace chuti, ale i patřičné dávky zdraví prospěšných luštěnin. Náš kokteil je sytý, proto se může podávat nejen jako svačinka, ale i lehká večeře.
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g krystalového nebo třtinového cukru Můžeme použít i jiné sladidlo.
    • 1000 ml mléka nebo 800 ml vody a 100 g sušeného sójového mléka Či jiného rostlinného mléka.
    • 50 g kokosového nebo slunečnicového oleje Doporučujeme od firmy Purity Vision.
    • 200 g čerstvé nebo mražené ovoce (jahody, borůvky, maliny,… ) či kompot K přípravě lze použít i marmeládu.

    Instrukce
     

    • Hrašku smícháme s cukrem.
    • Mléko s olejem přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme směs Hrašky a cukru do horkého mléka a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky. Můžeme použít ponorný mixér.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Necháme vychladnout.
    • Vychladnutý krém vyšleháme s ovocem. Je-li potřeba dosladíme.
    • Rovnou podáváme anebo vychladíme.

    Poznámky

    Koktejl si můžeme vylepšit i kořením. Například v létě je vhodné používat kardamon a mátu, která má ochlazující účinek a v zimě zase skořici nebo hřebíček, který naopak pomůže zahřát.
    Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Bílkovina, Borůvky, Hraška, Hraška Vanilka, Jahody, Léto, Maliny, Nápoj, Ovoce, Protein, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: