Mrkvový krém
Mrkev v tomto receptu můžeme nahradit jinou kořenovou zeleninou.
Ingredience
Polévka
- ½ lžičky celého kmínu
- ¼ lžičky bílá celé bílé hořčice
- 25 ml oleje
- 2 střední mrkve
- 1 střední očištěná cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičky Mahá koření
- špetka mletého pepře
- 4 g čerstvého zázvoru
- 1 lžíce Hrašky na zahušťování
- 1 l vývaru nebo vody
- sůl
- 1 střední očištěná brambora
- špetka kurkumy
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce octa
- 2 špetky majoránky
Instrukce
Polévka
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme nastrouhanou mrkev.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř, nastrouhaný čerstvý zázvor a krátce orestujeme.
- Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
- Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, kurkumu, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
- Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Před koncem varu přidáme ocet a majoránku.
- Polévku rozmixujeme na krém.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: