Hraškové máslo -Základ na pomazánky

    Můžete sdílet na:
    Máslo na přípravu pomazánek vyměníme za hraškové máslo. Získáme univerzální základ pro přípravu majonéz, pomazánek a dresingu. Pak už jen stačí přidat oblíbené suroviny a máme hotovou pomazánku.
    Porce 5 Porcí
    Kalorií

    Ingredience
      

    Hraškové máslo

    Instrukce
     

    • Suroviny na výrobu Hraškového másla

    Hraškové máslo

    • Na oleji krátce orestujeme Mahá koření. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
    • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Necháme vychladnout.
    • Po vychladnutí důkladně rozmixujeme ručním mixérem na hladký krém.
    • Na fotce vidíte rozdíl před mixováním a po něm. Důkladné promixování je opravdu důležité. Šleháním se hustá kaše se promění v našlehaný krém.

    Poznámky

    Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v titanovém hrnci anebo v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat. Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    1 Komentář
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments