Recepty s Cerií

Články a recepty k Cerii

Cerie je vychucená suchá směs, jejímž základem je pšeničná bílkovina. Z této směsi lze připravit spoustu pokrmů, které se obvykle připravují z masa. Oproti jiným bílkovinným koncentrátům rostlinného původu (např. tofu, tempech, klaso) jsou pokrmy z Cerie šťavnaté a ochucené dle fantazie kuchaře. Lákává je možnost vychucení šťávy uvnitř pokrmu. Cerie může být křehká a zároveň pružná, snadno se poddá fantazii kuchaře.

Proč používáme Cerii?
V dnešní době stále více lidí omezuje konzumaci masa, někdo ze zdravotních důvodů, někdo se stane veganem či vegetariánem z etických důvodů. Jiný přestane jíst maso jako prevenci před mnoha nemocemi. Můžeme se vzdát masa, ale nemusíme se vzdávat jídel, k jejichž přípravě maso potřebujeme.

Cerie je lehká na trávení, protože pokud není lepek spojen se škrobem, je mnohem lépe stravitelný. Není však vhodná pro lidi s bezlepkovou dietou, naopak je skvělá pro lidi s alergií na sóju.

Velmi důležité je dobré provaření Cerie, aby nezůstala uvnitř syrová. Doba varu je závislá na velikosti kousku Cerie. Vaření můžeme zkrátit tím, že ze syrového těsta vytvarujeme plátky, které opečeme z obou stran na pánvi a potom je povaříme.

Články k Cerii

Cerie Guláše Omáčky a šťávy

Znojemský guláš z Cerie, zahuštěný Hraškou.

0
Pokrmy

Žemlovky

0
Cerie Smažené

Zeleninový karbanátek z Cerie

0
Zeleninová jídla

Zeleninové ragú se špenátem (kopřivami), muškátovým oříškem a hraškou

0
Smažené

Zeleninové placičky s bylinkami

0
Zapékané

Zeleninové muffiny -mini quiche

0
Zelenina

Zelenina a Hraška

0
Doporučení pro vegetariány a vegany

Zdravě žít jako vegetarián a vegan

0
Uncategorized

Zdravé sladkosti a cukroví

0
Zapékané Těstoviny Zeleninová jídla

Zapečené těstoviny se zeleninou

0
Zapékané

Zapečené jáhly se špenátem

0
Categories: Recepty naslano
Tags: ,
X