Obalovaná bedle v Hrašce

    Můžete sdílet na:
    Obalovaná bedle v Hrašce je dokonalým příkladem, jak snadno a chutně připravit bezlepkové a veganské jídlo, které uspokojí všechny milovníky smažených lahůdek. Tento recept je ideální pro všechny, kdo se chtějí vyhnout klasickému vajíčkovému obalu a zároveň si užít křupavou a lahodnou chuť hub. Hraška na obalování nejenže skvěle zahušťuje, ale také dodává těstíčku jemnost a lahodnou chuť, kterou ocení každý gurmán. Připravte si tento jednoduchý a rychlý pokrm a vychutnejte si ho jako hlavní jídlo nebo jako zajímavý předkrm.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Bedle očistíme a případně nakrájíme na menší kousky.
    • Bedle namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
    • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Poznámky

    Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
    Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Bedle, Houby, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments