Obalovaný sýr v těstíčku z Hrašky

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 450 g sýru
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Sýr nakrájíme na silnější plátky. A nejlépe přes noc dáme pořádně vychladit. Sýr nebude mít tak velkou tendenci vytékat.
    • Sýr nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byl ponořený.
    • Smažíme dozlatova z obou stran.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Poznámky

    Sýr také můžeme obalit v rozdrcených kukuřičných lupínkách.
    Kdo má rád úplnou klasiku, tak může použít i strouhanku.
    Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: 7 Mléko
    Klíčové slovo Hraška, Obalování, Slané, Smažení, Sýr, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: